Daugavpils_universitates_gerbonis_original

Ceturtdien, 2014. gada 27. februārī, plkst. 15.00 Daugavpils Universitātē (Vienības ielā 13 - 301. Auditorijā)  notiks studentu korporācijas "Fraternitas Arctica" lekcija "Latvijas studentu korporācijas. Vēsture un mūsdienas". 
 
Lekciju lasīs korporācijas "Fraternitas Arctica oldermans, filistrs Ph! Dmitrijs Trofimovs. Pēc lekcijas iecerēta diskusija par studentu korporāciju kustību, tās organizēšanas iespējām Daugavpilī.  Lekcijā un diskusijā piedalīsies arī DU rektors, akadēmiķis, studentu korporācijas "Fraternitas Arctica" goda filistrs Ph! hon! Arvīds Barševskis. Pasākumā aicināti piedalīties Daugavpils Universitātes studenti un citi interesenti.
 
"Fraternitas Arctica" ir viena no vecākajām Latvijas studentu korporācijām, kas dibināta 1880. gada 21. oktobrī Rīgā. Tā ir vienīgā pasaulē  krievu studentu korporācija, kas darbojas jau 133 gadus. Neskatoties uz to, ka tā ir krievu studentu korporācija, tajā darbojas daudzi latvieši. Kā citas Latvijas korporācijas, "Fraternitas Arctica" ir patriotiska korporācija, kas tur cieņā un godā Latvijas valsti, tās vēsturi un kultūru.
 
Tikšanās pamatmērķis ir iepazīstināt DU studentus ar Latvijas studentu korporāciju kustību un rosināt diskusiju par to.
 
Būt vai nebūt studentu korporācijai Daugavpils Universitātē?  Tas atkarīgs nu jums. Studenti, esiet aktīvi!
 
Par studentu korporāciju FRATERNITAS ARCTICA vairāk:
http://www.arctica.lv/Par citām Latvijas studentu korporācijām:
http://www.pk.lv/ 

Papildu informācija:
Profesors, Dr. biol.
Arvīds Barševskis

T. 65422180

rektors@du.lv