Lu-logo-anno-1-l_original

Latvijas Universitātes (LU) Fonds 2014./2015.ak gadā piedāvā divas stipendiju programmas – „Ceļamaize" un Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas – topošajiem LU studentiem. Stipendijām varēs pieteikties no 1. līdz 24.martam, aizpildot elektronisku pieteikumu anketu portālā www.fonds.lv. Pērn stipendijas ieguva 19 motivēti LU pirmā kursa studenti.

Stipendija "Ceļamaize" domāta 12.klašu absolventiem, kam ir izcilas sekmes mācībās un augsti sasniegumi gan mācībās, gan citās aktivitātēs ārpus mācību darba.

Savukārt M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendija ir paredzēta 12.klašu skolēniem, topošajiem LU 1.kursa pamatstudiju programmu studentiem, kuriem ir labas sekmes mācībās un ir nepietiekams materiālais nodrošinājums studijām un kuri ir aktīvi sabiedriskajā dzīvē.

Stipendijas apmērs ir EUR 2 200/ak. gadā, ko var izmantot gan mācību maksas, gan ikdienas tēriņu segšanai – dzīvošanas izdevumiem un sevis intelektuālai pilnveidei.

Elektroniskajā anketā, kas jāizpilda LU Fonda portālā www.fonds.lv, abu stipendiju pretendentiem - stipendijas „Ceļamaize" un M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendija - klāt jāpievieno noteikta parauga CV, 11.klases liecība (jāieskenē) un 12.klases 1.semestra liecība (jāieskenē), rekomendācija no vidusskolas direktora (skolotāja) vai ārpusskolas un interešu izglītības iestādes vadītāja (jāieskenē), kā arī jāpievieno citi dokumenti, kas varētu palīdzēt iegūt stipendiju. Savukārt piesakoties M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendijai, nepieciešams pievienot arī rekomendāciju no pašvaldības sociālā darbinieka (jāieskenē), izziņu no sociālā dienesta, kas apliecina ģimenes kopējo ienākumu līmeni vai apgrūtinātu sociālo stāvokli (jāieskenē).

Stipendijas «Ceļamaize 2014», «M. M. V. Petkevičs piemiņas stipendijas» konkursa laiki:

•Pieteikšanās internetā: 1.–24. marts
Pieteikšanās 12. klases skolēniem, aizpildot anketu portālā www.fonds.lv

•Izvērtēšana: 26. marts – 3. aprīlis
1. kārta: pieteikumu izvērtēšana neklātienē

•Intervijas: 7. aprīlis – 7. maijs
2. kārta: intervijas klātienē ar izvirzītajiem pretendentiem

•Rezultāti: 12. maijs
Rezultātu paziņošana stipendiātiem

•Līgumu slēgšana: 2-3.septembris
Pēc reģistrēšanās studijām LU

Papildu informācija: www.fonds.lv