Dsc_0133_original

Daugavpils Valsts Ģimnāzijā jau ceturto reizi notika Daugavpils jauniešu problēmu forums.

2014.gada foruma mērķis - veicināt jauniešu līdzdalību pilsētas jaunatnes politikas plānošanā un izstrādāt priekšlikumus Daugavpils pilsētas jaunatnes politikas plānošanai. Forumā piedalījās jaunieši no pilsētas mācību iestādēm un nevalstiskām organizācijām. Šoreiz foruma tēma bija veltīta pilsētas jauniešu aptaujas rezultātiem – kopumā mācību iestādēs un internetā aptaujā piedalījās 980 jaunieši. Pēc rezultātu prezentācijas jaunieši sešās darba grupās izanalizēja sekojošus jautājumus: Jauniešu spēju pašvērtējumu un gatavību darbam un attīstībai; Jauniešu informētību; Pasākumu un aktivitāšu saturu, virzienus, popularitāti; NVO lomu un vietu jauniešu dzīvē; Neformālu izglītību; Jaunatnes politikas virzienus pašvaldībā.

Kā vienmēr, grupu darbu vadīja brīvprātīgie jauniēsi-moderatori. Noslēguma diskusija turpinājās daudz ilgāk nekā tās bija paredzēts programmā. Kopumā jaunieši atzina aptaujas rezultātus par aktuālajiem, neskatoties uz to, ka, dažreiz, jauniešu vidū dominējošs viedoklis nesakrīt ar foruma dalībnieku aktīvu dzīves pozīciju.

Jaunatnes departaments izteica pateicību visiem foruma dalībniekiem, foruma moderatoriem un Daugavpils pilsētas Valsts Ģimnāzijai par aktīvu līdzdalību!