Iedvesmo-latviju-m%c4%81c%c4%abties_edv%c4%abns-elferts-1024x582_original

Pieteikties IM Septītajam iesaukumam iespējams vēl tikai līdz 3. martam! Līdz šim interesi par dalību programmā izrādījuši vairāk nekā 350 jaunieši, aktīvi norit atlases process un 13 pretendenti konkursu jau izturējuši. Šogad Iespējamā misijauzņems 30 jaunos skolotājus.

Aicinām jauniešus pieņemt izaicinājumu un kļūt parIespējamās misijas skolotāju, un parādīt, ka katrs bērns var sasniegt augstus mērķus, palīdzot viņiem īstenot potenciālu. Pievienojieties esošo dalībnieku komandai un sāciet darbu skolā jau šī gada 1. septembrī!

Šobrīd skolās visā Latvijā veiksmīgi strādā 43 Iespējamās misijas dalībnieki un 17 programmas absolventi. IM veiktā skolēnu aptauja pēc 2013./2014. m. g. pirmā semestra parāda, ka, paralēli akadēmisko zināšanu nostiprināšanai, IM skolotāji daudz strādā pie dažādu prasmju attīstīšanas, kas skolēniem noderēs nākotnē. Prasme izteikt un pamatot savu viedokli – 81% aptaujāto skolēnu norāda, ka stundās ir iespēja izteikt savu viedokli, 69% min, ka mācās kā analizēt informāciju, un spēj izvērtēt citu teikto.Spēja izvirzīt mērķus un izvērtēt procesā sasniegto – 93% skolēnu norāda, ka stundas sākumā uzzina, kas būs jāapgūst, 65 % - stundas beigās konstatē, vai ir sasniegts plānotais stundas mērķis, 61% atzīst, ka paši sev izvirza ar mācībām saistītus mērķus. Prasme sadarboties un meklēt risinājumus problēmsituācijās – 63% norāda, ka meklē palīdzību pie klasesbiedriem vai skolotāja, ja kaut ko nesaprot, 65% - bieži mācās, kā labāk sadarboties, strādājot grupās.

Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektorē Līga Meņģelsone: „Izņemot specifiskās profesionālās prasmes, kas ir obligātas, veicot  konkrētus darba pienākumus, darba devēji augsti vērtē arī darba ņēmēja personiskās īpašības un sociālās kompetences, piemēram, spēju sadarboties, pielāgoties dažādām  situācijām, ka arī spēju pastāvīgi mācīties. Cilvēkam, spējot komunicēt,  izteikt un pamatot savu viedokli,  ir vieglāk gan karjerā, gan ari personiskā dzīvē”.

Savukārt līdzšinējie IM dalībnieki atzīst, ka ieguvēji ir ne tikai skolēni, kuriem viņi sava mācību priekšmeta ietvaros cenšas attīstīt arī turpmākajā dzīvē noderīgas prasmes, bet arī viņi paši. IM nodrošinātās mācības, individualizēta atbalsta sistēma un darbs skolā dalībniekos attīsta tādas kompetences kā īstermiņa un ilgtermiņa mērķu izvirzīšana, efektīva laika plānošana šo mērķu sasniegšanai, spēja objektīvi izvērtēt paveikto darbu kvalitāti, efektīva komunikācija, kā arī prasme vadīt sevi un citus.

Visus, kuriem ir vēlme strādāt par skolotāju un jau šodien veidot tādu sabiedrību, kādā vēlētos dzīvot nākotnē, kā arī pilnveidot sevi, aicinām pieteikties Iespējamā misijā, reģistrējoties līdz 3. martam šeit! Atgādinām, ka pieteikties dalībai programmā var dažādu specialitāšu pēdējā kursa studenti, absolventi un jaunie profesionāļi, kuri ir ieguvuši vismaz bakalaura grādu vai otrā līmeņa profesionālo vai akadēmisko augstāko izglītību.

Papildu informācija:
Egija Saļņikova,
Iespējamās misijas partnerības un komunikācijas vadītāja
Tālr. 26171151 E-pasts: egija.salnikova@iespejamamisija.lv