Img_20210608_131425_487_original

Nākamnedēļ Daugavpilī sāks darboties Jaunatnes nodaļas un Sporta pārvaldes organizētās bērnu un jauniešu vasaras nometnes. Tās tiek rīkotas saskaņā ar valdības izstrādātajām vadlīnijām, ievērojot stingrus drošības pasākumus. Viens no svarīgiem noteikumiem: 48 stundu laikā pirms nometņu sākuma to dalībniekiem būs jāveic siekalu tests, kas varēs apliecināt COVID-19 infekcijas neesamību.

Siekalu testu nodošana būs bez maksas un notiks organizēti: uz tālruņa numuru un e-pastu, kas bija norādīti, reģistrējot bērnu nometnē, tiks iesūtīts kods, ar ko būs jādodas uz Centrālo parku: Stacijas ielā 45 (pie Daugavpils Ledus halles) ir uzstādīts E.Gulbja laboratorijas automāts (robots), kur varēs saņemt stobriņu siekalu testam. Tas būs jānodod tepat, NE AGRĀK kā 48 stundu laikā pirms nometnes sākuma. Instrukcija tiks izsniegta kopā ar kastīti, ko saņemsiet automātā, kad ievadīsiet PINK kodu, lai veiktu siekalu testu. Testa atbilde atnāks uz e-pastu līdz nometnes sākumam.

Sporta pārvaldes organizētās nometnes sāks darboties 18.jūnijā, līdz ar to testēšana tādā pašā veidā būs jāveic 16.jūnijā.

Testa rezultāti izdrukātā formātā būs jāuzrāda nometnes vadītājam, ierodoties pirmajā nometnes  dienā.

Papildus negatīvam testa rezultātam būs jāiesniedz arī  ārsta izziņa par bērna veselības stāvokli, kas saņemta ne agrāk kā 7 dienas pirms nometnes sākuma un kurā apliecināts, ka bērnam nav infekcijas slimību pazīmju un viņš nav bijis kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai to kontaktpersonām, kā arī parakstītais nometnes dalībnieka līgums.

Īsziņas ar kodu testa veikšanai tiks izsūtītas tikai pirms nometnēm. Atkārtota testēšana ik nedēļu notiks katrā nometnē uz vietas. Tests nav jāveic tiem, kas var dokumentāli apliecināt, ka pēdējo 6 mēnešu laikā (bet ne vēlāk kā pirms 11 dienām) jau ir izslimojuši COVID-19. Taču, ja ir izslimots, bet dokumentāla apliecinājuma tam nav, tests jāveic obligāti.

Lai visi savlaicīgi saņemtu kodus un rezultātus, vecākus aicina pārbaudīt, vai pieteikumā norādītā kontaktinformācija joprojām ir aktuāla. Ja tā nav – steidzami jāsazinās ar nometnes organizatoru (Jaunatnes nodaļa – 654 22309).

Lai nodrošinātu atbilstību valdības noteiktajām nometņu rīkošanas vadlīnijām, iespējamas nelielas korekcijas programmā. Taču tiek darīts viss, lai bērnu atpūta būtu droša un interesanta.

Runājot par nepieciešamību valkāt mutes un deguna aizsegus, Jaunatnes nodaļā norāda, ka šī prasība noteikti paliks spēkā līdz jūnija beigām, taču, iespējams, tiks pārskatīta un mīkstināta jūlijā un augustā.

Aktuālai informācijai par nometņu rīkošanu un norisi sekojiet līdzi pašvaldības vietnē www.daugavpils.lv, Jaunatnes nodaļas mājas lapā www.jaunatne.daugavpils.lv, kā arī Sporta pārvaldes vietnē https://www.daugavpils.lv/sports/.

Plašāku informāciju par vadlīnijām piesardzības pasākumiem bērnu nometņu organizēšanai varat atrast un iepazīties šeit: https://www.visc.gov.lv/lv/media/1801/download?fbclid=IwAR2IrKosmdUDrFaC3gJpm-1g2QjQdMaGZEBtHEWENRpCEbD9gE8IYsBeca4

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.