Otkrytki_lv_original

Adventes laikā Poļu kultūras centrs organizē dažādus pasākumus, kuri atgādina, ka tuvojas Kristus dzimšana. Marka Rotko mākslas centrā notika džeza koncerts „Ziemassvētku impresijas”, Poļu nama apmeklētāji nosvinēja Mikolajdienu, PKC radošie kolektīvi ciemojas pie Bērnu nama audzēkņiem ar jautru izklaides programmu.

Savukārt, ceturtdien, 13.decembrī plkst. 16:00 PKC notiks izstādes “Halinas Siņavskas Ziemassvētku apsveikumu kartīšu privātā kolekcija” atklāšana. H. Siņavska ir poliete, no bērnības saistīta ar Daugavpili. Visu mūžu strādājusi par ķīmijas skolotāju. Daudzus gadus strādāja Daugavpils poļu skolā. Svētdienas skolā mācīja poļu valodu. Sabiedrībā ir zināma kā aktīva, talantīga personība, kura mīl bērnus un jauniešus.

Halinas kundzei ir interesants hobijs, viņa vāc pastkartes. Kolekcijā ir vairāk par trīs tūkstošiem pastkartīšu, no kurām vairāk nekā trīs simti ir Ziemassvētku un Jaungada pastkartes. Tieši Ziemassvētku kartītes dažādās valodās varēs aplūkot Poļu kultūras centra galerijā.

Izstāde būs apskatāma līdz 2019. gada 8.janvārim.