Lapu_original

Novembra patriotu nedēļu Daugavpilī tradicionāli aizsāk Lāčplēša dienai veltītie pasākumi, kuru programma ir plaša un daudzveidīga.

Gatavošanās svētkiem sāksies jau 8.novembrī, kad Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā sāks locīt sarkanbaltsarkanās lentītes. Ik gadu tiek sagatavoti vairāki simti lentīšu, ko pēc tam, vairojot svētku noskaņu, izdala svētku pasākumu norises vietās.

Latvijas brīvības cīņās kritušo karavīru atdusas un piemiņas vietās tiks nolikti ziedi, bet Latvijas armijas karavīru brāļu kapos 9.novembrī notiks piemiņas brīdis, kurā tradicionāli pulcējas pilsētas vadības un militāro dienestu pārstāvji, kā arī visi daugavpilieši, kas vēlas paust cieņu kritušajiem varoņiem.

Tajā pašā dienā plkst.14.00 Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā notiks Valsts robežsardzes kinologu paraugdemonstrējumi.

Vērienīgākie pasākumi gaidāmi pašā Lāčplēša dienā, 11.novembrī. Viens no zīmīgākajiem šo svētku simboliem Daugavpilī jau vairākus gadus ir lāpu gājiens, kas pulcē vairākus tūkstošus pilsētas un novada iedzīvotāju un katru gadu izvēršas plašumā un krāšņumā.

Lai Latvijas simtgades lāpu gājiens kļūtu par grandiozu un neaizmirstamu pasākumu, organizatori aicina laicīgi pieteikties dalībai. Tas ir jāizdara līdz 7.novembrim, piezvanot uz muzeju pa tālr.654 24155 vai 20203713. Organizatori sniegs informāciju par pasākuma norisi un to, cik lāpu varēs saņemt katra no grupām.

Pulcēšanās gājienam sāksies plkst.16.00 Dubrovina parkā, bet plkst.17.00 tas sāks virzīties pa pilsētas ielām uz Vienības laukumu, kur 17.45 sāksies Lāčplēša dienai veltīts grupas „Dabasu durovys” koncerts.

Sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.