_afisha_sda_laima_13_12_2017_original

13. decembrī plkst. 18.00

Daugavpils Universitātes koncertzālē (Parādes ielā 1)

 

Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis „LAIMA” koncertā

 

„DINDARU DANDARU”

 

Trešdien, 13. decembrī, plkst. 18.00 Daugavpils Universitātes koncertzālē (Parādes ielā 1) studentu deju ansamblis „Laima” aicina uz koncertu „DINDARU DANDARU”

 

2017. gada izskaņā „Laima” piedāvā saviem skatītājiem trīs dažādu deju uzvedumu koncertu, kurā caur to raksturu un muzikālajām īpatnībām tiks izdejoti latviešu un citu tautu horeogrāfiskie stāsti.

Koncerts iesāksies ar deju uzvedumu „Rāmi, rāmi…” – tas iestudēts deju ansamblī „Laima” 1994. gadā, balstoties uz postfolkloras grupas „Iļģi” muzikālo materiālu. Uzvedumā deja, tāpat kā mūzika ir impulsīvi brīva radošai izpausmei. Savu pamatu un spēku tā smeļas latviešu tautas tradīciju dzīlēs, ļaujot mums visiem ieskatīties simts un tūkstoš gadu senā vēsturē. Šo uzvedumu ir dejojuši vairāki „Laimas” sastāvi, pēdējo reizi tas rādīts 2007. gadā, un šoreiz, pēc desmit gadiem, tas tiek dāvāts skatītājiem 2017. gada dejotāju sniegumā.

Koncerta otrajā deju ciklā „Dindaru dandaru” skatītājiem būs iespēja vērot latviešu skatuvisko deju, etnogrāfiskās dejas apdari un Latvijas simtgades dziesmu un deju svētku repertuāru.

Koncerta trešais uzvedums „Jūru krastos” iepazīstinās ar cittautu deju iezīmēm, kas saskatāmas Baltijas jūras, Vidusjūras un Egejas jūras kastos.

 

Tiksimies Daugavpils Universitātē „Laimas” koncertā „Dindaru dandaru” 13. decembrī.

 

Ar cieņu, Jūsu laimieši…