Afisz_original

2017. gada 16.novembrī plkst. 16:00 Poļu kultūras centrs (Varšavas 30) ielūdz uz divu jaunu izstāžu atklāšanām. Valsts svētku priekšvakarā savus darbus piedāvās jums apskatīt Tautas fotostudija „Ezerzeme - F” un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 11.klases audzēkņi.

 

Tautas fotostudijas „Ezerzeme - F” izstādē „Es mīlu to vietu, kur dzīvoju” ir iekļauti 20 darbi, kuru autori ir pieci fotostudijas dalībnieki Sergejs Sokolovs, Linards Onzuls, Svetlana Pokule, Jeļena Ivancova un Inese Minova.

Fotogrāfiju autorus iedvesmojuši cilvēki un viņu labie darbi, dažādas norises, kas atspoguļo sabiedrības patriotismu un dzimtās vietas mīlestību. Parādīt caur fotogrāfiju mīlestību pret savu dzimto vietu, ir tikai viens no daudzajiem izaicinājumiem, kurus pieņēmuši fotostudijas dalībnieki. Kopš 2010. gada fotostudija „Ezerzeme- F” noorganizējusi 37 kolektīvās izstādes, kuras notika Daugavpilī, Preiļos, Rēzeknē, Liepājā, Magdeburgā, Pleskavā, Viļņā un Visaginā. Kolektīva biedri ir parādījuši 30 personālizstādes tuvākā un tālākā apkārtnē. Piedalījās arī citu fotoklubu rīkotajos konkursos, izstādēs un semināros. Fotogrāfu darbi ir publicētas 5 grāmatās. Sadarbībā ar Daugavpils domi organizēja trīs konkursus iedzīvotājiem, kuriem interesē fotogrāfija.

Pašlaik fotostudija apvieno 17 fotogrāfus no Daugavpils un Daugavpils novada, Dagdas, Ilūkstes un Visaginas Lietuvā – gan šīs jomas profesionāļus, gan amatierus. Fotostudija "Ezerzeme-F" organizē radošus seminārus ar pazīstamiem fotomāksliniekiem, tikšanās ar skolēniem, plenērus un konkursus, tematiskās un personālizstādes. Studijas dalībnieki atvērti tiem, kam daudz nozīmē fotografēšana un kas ir gatavi strādāt kopā.

J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 11.klases audzēkņi iedvesmojoties no ainavām, dabas, kultūras, arhitektūras un poļu tautas tradīcijām, piedāvās jums apskatīt savus darbus izstādē „Kur sākās Polija...”. Mūsdienu pasaulē fotogrāfija kļuvusi par galveno informācijas avotu, iespēju saglabāt mantojumu un izteikt emocijas. Facebook un instagram paaudze redz fotogrāfijā vairāk nekā vienkārši momentu, viņi redz tajā vēsturi, dzīvi un notikumus, kuri saliedē mūs.

Fotogrāfijas no valsts, kuru jauniešiem izdevās saskatīt tuvāk caur fotoaparāta objektīvu un kultūras bagātību prizmu, fotogrāfijas no visām Žečpospolitas robežām.

 

Izstādes varēs aplūkot Poļu kultūras centrā līdz 12. decembrim.