Interreg_latvija_lietuva_original

Brīžos, kad saskaramies ar traumām, negadījumiem un īsti nezinām, kā pareizi sniegt pirmo palīdzību cietušajam, pārņem stress un apjukums.

Izvērtējot mediķu rīcībā esošo informāciju par iedzīvotāju zināšanām pirmās palīdzības sniegšanā secinām, ka cilvēki ne vienmēr zina, kā jārīkojas, lai glābtu līdzcilvēka dzīvību. Pirmā palīdzība ir palīdzība nelaimes gadījumā cietušajiem pirms ierodas neatliekamā medicīniskā palīdzība vai ārsts. Pirmās palīdzības mērķis ir saglabāt cietušā dzīvību, novērst ievainojumus vai stāvokļa pasliktināšanos, veicināt izveseļošanos. Lai aktualizētu iedzīvotāju zināšanas par pirmās palīdzības pamatiem, SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca” projekta “Kvalitatīvas medicīnas pakalpojumu pieejamības uzlabošana, stiprinot institucionālo kapacitāti un sadarbību pārrobežu reģionā Zarasi – Daugavpils, Nr.LLI-224” (QUALITY MEDICAL CARE) ietvaros sadarbībā ar Latvijas Sarkanā krusta Daugavpils pilsētas komiteju organizē pamatkursu iedzīvotājiem ”Pirmās palīdzības apmācības sabiedrībai’’.

Organizēto apmācību mērķis ir sniegt zināšanas par pirmās palīdzības pamatiem un praktiskās iemaņas tās realizēšanā.

Ikviens interesents tiek aicināts apmeklēt bezmaksas pamatkursu pirmās palīdzības sniegšanā, kā arī uzdot interesējošos jautājumus speciālistiem un apgūt praktiskas iemaņas pirmās palīdzības sniegšanai 2017.gada 14.oktobrī  no plkst. 10.00 līdz 16.00., tirdzniecības nama DITTON NAMS 1.stāvā , Cietokšņa ielā 60, Daugavpilī.