112_original

VI Mūzikas un Mākslas festivāls „Daugavpils ReStArt 2017” piedāvā:

SVĒTPAVASARIS

Sitaminstrumentu grupa PERPETUUM RITMICOGuntars Freibergs, Elīna Endzele, Elvijs Endelis, Mikus Bāliņš; Mūsdienu deju grupa BURAS, vadītāja Edīte Ābeltiņa; Karina Bērziņa, stāstniece

Uģis Krišjānis, video.

 „Vēl ir nakts. Vēl viņi guļ. Bet miegs ir nemierīgs. Jo pat miegā viņi gaida, kad nakti nomainīs rīts. Rīts atnesīs ziņu, kurš no viņiem tiks izvēlēts, upurēts, ziedots. Ziedots Pavasara Dievam. Tikai tad zeme modīsies, tikai tad viss uzplauks un ziedēs. Vēl mirklis miegā un neziņā. Bez upura nevar. Tikai tad pavasaris kļūs svēts.”

Senkrievu rituāls ar meiteni liekas tik tāls un sens. Bet vai pat šodien jums blakus nav kāds, kas ir gatavs nest upuri vai ziedoties otra labā? Vai tas, ko rādīsim programmā tiešām var būt īstenība vai tikai sakāpinātas iztēles auglis, kas apliecinās, ka draudzība, mīlestība, nodevība, nežēlība, vardarbība, izdzīvošana visekstrēmākajās situācijās ir tepat, viena soļa attālumā no mums? Pat miegā jūtama pavasara reibinošā smarža, bet šī smarža nenesīs mierpilnu nākotni kādam no viņiem. Divas pasaules - Igora Stravinska ģeniālais „Svētpavasaris” nevaldāmajos sitaminstrumentu ritmos un mūsdienu stāsts grāmatā un uz ekrāna - “Bada spēles” - deju labirintos noved pie viena kopsaucēja - upurēšanas un Svētpavasara, izveidojot bezgala piepildītu un emocijām sakāpinātu programmu.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās no plkst. 16.30 līdz plkst. 18.30. Cena: 3.00 euro; skolēniem, studentiem un pensionāriem – 2.00 euro.

______________________________________________________________________

Informācija: www.daugavpilsrestart.lvwww.kultura.daugavpils.lvwww.daugavpils.lv