111_original

  Integratīvais mākslas festivāls Nāc līdzās!  arī gatavojas mūsu valsts lielajai jubilejai. Mūsu velte nebūs taustāma vai kā citādi materiāli ieraugāma.  Domājam, ka  šī ir īsti piemērota reize, lai vairāk pievērstos savas tautas literārajam, tātad arī kultūras mantojumam.  Tādēļ šogad  savā festivāla nolikumā esam veikuši nelielas izmaiņas.  Priekšnesumiem jābūt sasaistei ar kādu latviešu literāro darbu – vai tā būtu tautas pasaka, tautas dziesma  vai  kāds latviešu autora literārais darbs. Piesakot priekšnesumu, visiem dalībniekiem jāuzraksta visprecīzākais citāts, kas sasaista priekšnesumu ar literāro darbu. Ceram, ka tādējādi skolotāji ar bērniem pārrunās un dziļāk iepazīs kādu no latviešu literatūras žanriem un autoriem.

Mūsu koncertus vienmēr, pateicoties BJC Jaunība un Kultūras pils atbalstam un pretimnākšanai, ir iespējams apmeklēt ikvienam, jo tie ir bez ieejas maksas. Tādēļ mēs ļoti priecātos, ja Kultūras pils zālē būtu daudz atbalstītāju. Jo, mākslinieks, kas uzstājas uz skatuves, neatkarīgi no vecuma, pieredzes vai citiem faktoriem, ir un paliek mākslinieks. Un māksliniekam lielākā balva ir piepildīta zāle un sirsnīgi skatītāju aplausi. 

Ceļā uz mūsu valsts jubileju, vēlamies vēl vairāk pievērst sabiedrības uzmanību jautājumam, kas līdz šim nav ticis pienācīgi labi risināts Latvijā. Tā ir iekļaujoša izglītība, kas ir ceļš uz iekļaujošu sabiedrību.

Esam gandarīti, ka tieši Daugavpilī mums, sadarbībā ar BJC Jaunība un tā vadītāju Ainu Jansoni, ir izdevies iepriekšējos gados publikā saaicināt bērnus no t.s. parastajām skolām.  Šī ideja fonda vēlmēs jau dzīvoja sen, bet līdz šim šķita nerealizējama. Bijām no savas puses elektroniski sūtījuši aicinājumus visos reģionos visām skolām, bet atsaucības diemžēl nebija. Sapratām, ka jāsastrādājas ar vietējiem spēkiem. Ieguvējas ir abas puses – Nāc līdzās! dalībniekiem – bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām ir gandrīz pilna zāle ar skatītājiem. Bet vēl lielāki ieguvēji ir paši skatītāji, jo, atnākot uz šo koncertu, viņi ierauga, cik daudz spēj izdarīt, un cik talantīgi ir bērni ar īpašām vajadzībām. Daudziem šī ir pat dzīvē pirmā satikšanās ar cilvēku ar īpašām vajadzībām.  Mums bija iespēja aptaujāt bērnus pēc koncerta. Mākslinieciskā kultūra var kalpot kā jutīgs instruments, kas palīdz mums  labāk saprasties, iesaistot gan intelektu, gan emocijas, ar mērķi veicināt cilvēku tuvināšanos.

Tādēļ aicinām apmeklēt festivāla Nāc līdzās Latgalē! koncertu Daugavpils pilsētas kultūras pilī 28.martā 14.00!

Bet, tiem, kas vēlas paši uzstāties, 2 nedēļas pirms pasākuma jāatsūta dalībnieka pieteikuma anketa uz Fonda Nāc līdzās! e-pastu info@naclidzas.lv

Gan pieteikuma anketu, gan nolikumu varat atrast fonda mājas lapā www.naclidzas.lv  sadaļā Projekti.

Uz tikšanos Kultūras pilī!

 

 

Sarma Freiberga

Fonda Nāc līdzās! vadītāja