Heyday8_poster_final_original


16. decembrī plkst. 15:00 Marka Rotko Mākslas centrā notiks pasākums Heyday par stārtapiem.

Stārtaps jeb iesācējuzņēmums ir jauns uzņēmums kurš piedāvā inovatīvo produktu, strauji aug, piesaista ievērojamas investīcijas un visbiežāk darbojas globāli.

Šobrīd Daugavpilī trūkst pasākumu, kuri veicinātu stārtapu attīstību, ideju apmaiņu un kļūtu par pamatu izglītībai un tīklošanai.

Heyday ir pirmais šāda veida pasākums Daugavpilī, kas ir pilnībā veltīts stārtapu jautājumiem un to attīstībai. Pasākuma laikā būs lieliska iespēja uzzināt kas tad īsti ir stārtaps, kuras Latvijas organizācijas nodarbojas ar to attīstības veicināšanu, kā ģenerēt radošas idejas un iepazīties ar Latvijas stārtapa Edurio veiksmes stāstu.

Heyday organizatori apgalvo:

“Mums trūkst pozitīvu piemēru un veiksmes stāstu, kuri iedvesmotu personīgu inovācijas projektu īstenošanai. Mēs esam pārliecināti, ka ideja par stārtapu attīstību Daugavpilī ir vairāk nekā reāla. Vissvarīgākais ir rādīt labvēlīgu “ekosistēmu”.

Heyday programmā:

1. Par to kas ir stārtaps un kā veicināt to attīstību pastāstīs Dāvis Suneps — TechHub Riga izpilddirektors. 
TechHub Riga ir vieta sadarbībai jaunajiem stārtapiem, kas var satikties, strādāt, mācīties un sadarboties. Tā ir mājvieta vairāk kā 30 jaunizveidotiem stārtapiem un daudzu pasākumu organizētājs, piemēram, ikmēneša tikšanās un ikgadējā tehnoloģiju konference TechChill.

2. Latvijas stārtapa Edurio veiksmes stāsts:

Edurio ir tīmekļa platforma skolām, kas vāc atsauksmes no skolēniem, vecākiem un skolotājiem un sniedz izsmeļošus rezultātus skolotājiem un skolu vadītājiem.

Šajā gadā Edurio piesaistīja rekordfinansējumu no Eiropas fonda Horizon 2020 1,86 miljonu eiro apmērā. Par to, kā viņiem tas izdevās pastāstīs Jānis Gribusts – Edurio līdzdibinātājs ar 10 gadu lielu pieredzi izglītības tehnoloģiju jomā.

Pasākumā būs pieejams arī jaunais - piektais Latvijas žurnāla Benji Knewman numurs.

Heyday ir Latvijas nekomerciālais izglītības projekts, kurš bāzējas Daugavpilī un ir veltīts radošo industriju attīstībai.  Projekts ir īstenots balstoties uz atvērto komunikāciju un zināšanu apmaiņu. Tas tiek realizēts uz tikšanās (angl. — meet-up) pamata, kur profesionāļi no dažādam radošām nozarēm dalās ar saviem veiksmes stāstiem. Heyday dibinātāji aicina interesantākos runātājus no dažādām valstīm dalīties ar savu pieredzi, lai veicinātu radošu biznesa projektu dibināšanu kas attiecas uz IT, dizaina, mediju u.c. jomām.

Projektu Heyday atbalstīja Daugavpils Pilsētas Dome, Marka Rotko Mākslas centrs, TechChill un Norrskog. Visi Heyday dalībnieki saņem 20% atlaidi tehnoloģiju konferencei TechChill.

Kontakti:

Jevgeņija Žiģisova

“Heyday” projekta vadītāja

28669262

jevgenijazigisova@gmail.com