Ilmars-slapins_original

13. oktobrī Daugavpilī viesosies latviešu rakstnieks, tulkotājs un publicists Ilmārs Šlāpins. Ar Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja audzēkņiem un pedagogiem autors tiksies plkst. 11.45 liceja telpās. Savukārt uz tikšanos Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) lasītavā plkst. 14.20 tiek gaidīts ikviens interesents. Ilmāra Šlāpina viesošanās Daugavpilī notiek ar VKKF projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” 2. kārtas atbalstu.

Ilmārs Šlāpins ir dzimis Jelgavas apkaimē, studējis filozofiju Latvijas Universitātē. Pēc universitātes absolvēšanas 1993. gadā sācis lasīt lekcijas par teoloģiju, vadījis žurnāla “Rīgas Laiks” redakciju, kā arī strādājis vairākās radiostacijās par raidījumu vadītāju un dīdžeju.

2012. gadā Ilmārs Šlāpins kļuva par kultūras un patstāvīgās domas portāla “Satori” galveno redaktoru un turpina šo darbu vēl joprojām. Viņa vadībā portāls publicē rakstus un esejas par aktuāliem sociālpolitiskiem un kultūrpolitiskiem jautājumiem, grāmatu, filmu, teātra izrāžu, koncertu un mākslas izstāžu recenzijas, intervijas ar Latvijā un pasaulē pazīstamiem literātiem, mūziķiem, kinorežisoriem un citām radošām personībām, kā arī prozas un dzejas oriģināldarbus un to tulkojumus.

Ilmārs Šlāpins ir publicējies portāla “Delfi” literatūras sadaļā, laikrakstos “Diena” un “Neatkarīgā Rīta Avīze” un citur. Izdevis dzejoļu krājumu “Karmabandha”. Daudz tulkojis no krievu, angļu un poļu valodas, pamatā lugas. 2005. gadā Ilmāra Šlāpina tulkojumā iznāca Jevgeņija Griškoveca romāns “Krekls”.

 



Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476344
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv