Veloparka_atklasanas_karte_original

2.jūnijā plkst. 16:00 Daugavpilī atklās Esplanādes atpūtas parku, kurā būs Baltijā pirmais veloparks, kas 4ha platībā izveidots pilsētvidē un tajā iekļautas dažādas zonas - skeitparks, asfaltēta velotrase, piedzīvojumu trase  un bērnu zona, kurās jautri, attīstoši un izglītojoši pavadīt brīvo laiku.

Parks pielāgots 8 dažādiem pārvietošanās līdzekļiem  - mtb, bmx, ielas velo, balansa velo, skeitborda, longbordam, skrituļslidām un skrejritenim.

Skeitbords/bmx – dzelzbetona skeitparks, kas nav norobežots laukums, ļaujot sabiedrības daļai saplūst vienā.

Velotrase - pielāgota visa vecuma un līmeņa braucējiem. Speciāli konstruēta asfalta trase, kas sastāv no dažāda izmēra kalniņiem, virāžām un nelieliem tramplīniem. Izmantojot kalniņu sniegto paātrinājumu, braucēji spēj aktīvi braukāties, pat neizmantojot pedāļus. Trases plānojums ir veidots tā, lai visa teritorija būtu pārskatāma no jebkuras vietas, izslēdzot sadursmes riskus. Visapkārt trasei ir mīksts zālājs, un no ielejām tiek novadīts liekais ūdens. Pie ieejas atradīsies  drošības zīmes, kas strikti rekomendēs lietot ķiveres un citus aizsargus.

Velotrase bērniem - līdzīga pieaugušo velotrasei, tikai mazākos izmēros. Kalniņu augstums nepārsniedz 30 cm, tie ir lēzenāki un piemēroti bērnu braukšanas līmenim. Tehniski pareizu un drošu trašu izbūve samazina kritienu un traumu gadījumu līdz minimumam. Prasmju parks ir paredzēts tikai velobraucējiem.

Teritorijā ir arī  labiekārtotas pastaigu takas, kas padara šo vietu pieejamu gan pilsētas iedzīvotājiem, gan tās viesiem. Pamataplī, kas veidots  apkārt ūdenstilpnei,  ir  250 cm plata taka, savukārt atzari, kas ved uz skeitparku, velotrasēm u.c. vietām ir 150 cm plati. Pastaigu taku paredzētais virsējā seguma veids ir dolomīta atsija.


Atklāšanas dienā paredzēta svinīgā atklāšana un sacensības galvenajā ”pumptrack” jeb asfalta velotrasē, kurās varēs piedalīties ikviens intresents ar BMX, MTB, skrituļslidām, skeitbordu/longbordu vai skūteru. Asāku izjūtu meklētājiem būs iespēja mesties iekšā blakus esošajā betona skeitparkā, bet ģimenēm ar bērniem tiks atvēlētas divas pārējās veloparka daļas – piedzīvojumu trase un bērnu zona. Pasākuma laikā veloparkā darbosies vairāki aktivitāšu punkti, kuros bezmaksas varēs izmēģināt dažādus braucamrīkus un iegūt vērtīgus padomus, kā spert pirmos soļus ekstrēmajos sporta veidos.  

Pēc atklāšanas veloparks būs brīvi pieejams apmeklētājiem. Ievērojot visu drošības pasākumus un lietojot aizsargepikējumu.


Atklāšanas pasākumu atbalsta:
Daugavpils Dome, Daugavpils Sporta pārvalde,Velosolutions, Clockwise Skateshop, leg&go bike,Downhill.lv un Lokal Boards