Afisha_svatra_vakareshana_4.02.2016_original

4.02.2016. Latviešu kultūras centra kafejnīcā Latviešu kultūras centra folkloras kopa „Svātra”, Daugavpils novada Kultūras centra folkloras kopa „Dyrbyni” un katoļu priesteris Rodions Doļa aicina uz VAKARĒŠANU.

 

Vakarēšanas pirmajā daļā (plkst. 18.30) visi tiek aicināti uz enerģētiski stipru tautas dziesmu kopdziedāšanu. Šādas tautasdziesmas ir meditatīvs garīgā spēka avots. Tās palīdz sakārtot un harmonizēt savu iekšējo pasauli. Tautasdziesmas tiks skandētas kokles pavadījumā, jo tieši kokles radītajām skaņām piemīt spēja dzidrināt gaisu un enerģētiski attīrīt vidi. Kopdziedāšanas laikā ikviens līdzdziedātājs gūs patīkamu miera sajūtu, uzņems spēku ikdienas gaitām un vakara dančiem.

 

Vakarēšanas otrajā daļā (plkst. 19.30) ikviens saņems pozitīvo lādiņu, ko dod danči caur kustību, vienotību, satikšanos, virtuoziem muzikantiem un aizraujošiem danču rādītājiem. Līdzi jāņem ērti apavi.

 

Daugavpils Latviešu kultūras centra folkloras kopa „Svātra” (vad. Sarmīte Teivāne, muzikālie pedagogi Vita Viļevko un Anita Zarāne).

„Svātrā” dalībnieki gūst gudru padomu, kā nodzīvot pēc iespējas pilnvērtīgāku, daudzveidīgāku un cilvēcīgāku mūžu. Folkloras kopa savu dziedāšanas un dejošanas prieku dāvā saviem klausītājiem un skatītājiem kopš 1994. gada. Grupas repertuārā, kas ir izskanējis vairākos starptautiskajos folkloras festivālos un koncertos, ir gan gadskārtu ieražu, tradīciju, godu, sadzīves un mitoloģiskās dziesmas, gan dancojamas kadriļas, lanceti un rotaļdejas.

 

Daugavpils novada Kultūras centra folkloras kopa “Dyrbyni” (vad. Anna Briška).

Folkloras kopas dalībnieki ir dzīvespriecīgi, atraktīvi, radoši jaunieši un pieaugušie, kuri ik nedēļu tiekoties, kopā daudz mācās viens no otra: dziedāt tautasdziesmas, spēlēt mūzikas instrumentus (kokli, stabuli, bungas, cītaru, mandolīnu, kontrabasu, ģitāru, ermoņikas u.c.), dancot dančus, veidot tautas mūzikas apdares, vadīt rotaļas, svinēt svētkus. „Dyrbynu” dzīvi bagātina arī iespējas apceļot dažādas vietas un tikties ar cilvēkiem, koncertējot Daugavpils novadā, Latvijā un citās zemēs – Francijā, Polijā, Ungārijā, Bulgārijā. Dyrbyns – no latgaliešu valodas ‘ļoti darbīgs cilvēks, tāds, kurš nevar mierīgi uz vietas nosēdēt’.

 

Rodions Doļa ir katoļu priesteris, pašreiz kalpo Krāslavas draudzē kā palīgs. Jau vairāk kā gadu ir aizrāvies ar kokles spēlēšanu, ko apguvis pašmācības ceļā. Kokles skaņu iedvesmots, komponē arī garīgas autordziesmas.

 

Ieeja bezmaksas

___________________________________________________

Informācija: www.vienibasnams.lv, t. 65426691