Rotko-01_original

13.februārī 15.00 Marka Rotko Mākslas centra koncertzālē ar koncertu viesosies Fonda Nāc līdzās! talantīgie jaunieši ar īpašām vajadzībām.  Jaunieši tiešām ir ļoti muzikāli apdāvināti un, neskatoties uz savām funkcionālajām problēmām, pateicoties mākslinieciskajām prasmēm, ir atraduši savas stiprās puses un spējuši sevi spilgti apliecināt uz skatuves. Daudzi no viņiem ir Integratīvā mākslas festivāla Nāc līdzās! laureāti un Zelta laureāti. 

Daļa no viņiem apvienojušies ar saviem vienaudžiem un dzied Fonda Nāc līdzās! jauniešu korī, kuru kopš tā dibināšanas vada diriģents Rūdolfs Bērtiņš.

Kora radīšana pirms divarpus gadiem bija īsts izaicinājums. Radīt kori, kurā dzied gan neredzīgi, gan jaunieši ar intelekta problēmām, gan kustību traucējumiem– ratiņkrēslos (tas ietekmē elpošanu, kas tik svarīga dziedātājiem), nebija vienkāršs uzdevums, jo vairāk tāpēc, ka Latvijā nebija neviena diriģenta, kam būtu pieredze vadīt līdzīgu kori. Bet mēs to izdarījām! Koris jau ierakstījis savu pirmo audiodisku Nāc līdzās un dziedi Eiropā!, kurā skan dziesmas 12 valodās!

Daugavpils koncertā dzirdēsiet gan dziesmas kora izpildījumā, gan solo dziesmas, būs arī ļoti skaisti instrumentālie skaņdarbi – saksofonu dueta un flautas solopriekšnesumi.

Ar mums kopā uzstāsies mūsu vasaras radošās nometnes mūzikas skolotājas – daugavpilietes Tatjana Larionova un Jūlija Pecēviča. Vārds tiks dots arī Tatjanas vadītajai bērnu popgrupai “Stage on” no Daugavpils novada kultūras centra.

Ieeja koncertā par ziedojumiem. Visi ziedojumi tiks izmantoti šo jauniešu talantu tālākai attīstīšanai un popularizēšanai.

 

 

 

 

Vairāk informācijas par fonda darbību:

www.naclidzas.lv

 

 

Informāciju sagatavoja

Fonda Nāc līdzās! vadītāja

Sarma Freiberga – 292383333