Daukszte_plakat_original

2014. gada 9. oktobrī plkst. 16.30 Poļu kultūras centrā notiks izstādes “Dzimtās zemes ainavas” atklāšana, kurā būs apskatāmi Jāņa Daukšte gleznas.

 

Jānis Daukšta  ir viens no klasiskās glezniecības skolas pārstāvjiem, profesionālis ar individuālu rokrakstu, mākslinieks ar savu īpašu skatu, ainavas meistars un  Latgales dabas apdziedātājs.

Viņa gleznainajās ainavās ir jūtama atklatība, neatkārtojamība, kas iet no sirds, parādot reāli nodzīvoto dzīvi harmonijā ar pasauli. Gaismasēnu skanīgie kontrasti un to spēle, precīza kompozīcija, krāsu sulīgums un optimistiskā noskaņa ļauj skatītājam izjust brīvību un plašumu. Māklsinieka audekli caurstrāvo lirismu, tie ir dzīvespriecīgi, izstaro īpašu cilvēka siltumu un atklātumu, apbrīno sižeta vienkāršību, daudzkrāsainu toņu bagatību. Mākslinieka gleznās ir daudz emocionalitātes, lirisma, stila vienotība piedot māksliniecisko izteiksmību. Gleznotājs parāda klusuma  un  miera noskaņu, māk notvert  izteiksmīgu mirkli dabas nenoteiktajā ritmā. Viņa darbi ir dabas stūrītis, kas ir filtrēts caur mākslinieka temperamentu.

 

Izstāde būs apskatāma PKC galerijā līdz 5. novembrim.

Būsiet laipni gaidīti!

 

Papildus informācija:

PKC kultūras pasākumu organizatore

Svetlana Manohina

tālr.: 654 39718

e-pasts: svetlana_pol@inbox.lv