354254551_167910322923358_3332552993774387099_n_original

Aptuveni 10 000 jauniešu no ES un citām valstīm tiekas Strasbūrā, lai apspriestu Eiropas nākotni, ņemot vērā karu pret Ukrainu un gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Daugavpils jaunieši -Lovisa un Roberts - izcīnīja iespēju piedalīties Eiropas Jaunatnes dienās EYE2023 Strasbūrā. Pateicoties aktīvai dalībai apmācību programmā ”Ar stiprām saknēm Latvijā un Eiropā”.

Piektdien, 9. jūnijā, un sestdien, 10. jūnijā, Eiropas Jaunatnes dienās 2023 (EYE 2023) notika vairāk nekā 200 klātienes un tiešsaistes pasākumu - debates, diskusijas, tīklošanās iespējas, mākslinieciski priekšnesumi, sporta aktivitātes un interaktīvas darbnīcas. Tās tika veidotas sadarbībā ar ES iestādēm, starptautiskām organizācijām, pilsonisko sabiedrību, jauniešu organizācijām un pašiem dalībniekiem. Pasākumu rīkoja Eiropas Parlaments Strasbūrā.

EYE2023 programma ir plaša, un katram jaunietim bija iespēja izvelēties un apmeklēt to, kas visvairāk interesē. EYE pilsētiņā notika dažādas aktivitātes, paneļdiskusijas un darbnīcas. Tās tika sagrupētas atbilstoši tematiskajiem blokiem, bija iespēja iesaistīties diskusijās un uzdodot dažādus jautājumus.

"Strasbūra bija lielisks pieredzes brauciens. Mums tika dota iespēja apskatīt Eiropas Parlamentu no iekšpuses - izstaigāt telpas un pat satikt Eiropas Parlamentu deputātus. Gan Parlamentā, gan tā teritorijā bija daudz iespēju iepazīties ar citu valstu jauniešiem, parunāt par idejām, Eiropas Savienības vērtībām, klausīties diskusijas un piedalīties tajās. Bija lietderīgi atsvaidzināt atmiņā jau zināmas lietas un kārtējo reizi pārliecināties, cik labi mēs Latvijā dzīvojam! Paldies Eiropas Parlamenta deputātei Dacei Melbārdei par iespēju un ceļojuma biedriem par lieliskajām emocijām!" tā par braucienu saka Lovisa Ķerubine, jauniešu līderības programmas "Ar stiprām saknēm Latvijā un Eiropā" dalībniece.