Image-0.02.01.9f22e83ed501891adecd52972ffb35541be479a918d1c12b2df7013d726d27fd-v_(1)_original

9. jūlijā Stropu estrādē Inovatīvās izglītības centrs projekta “Blakus, kopā tu un es” ietvaros novadīja pirmo pasākumu no četru nodarbību cikla, kas tika veltīta senlatviešu Ziemassvētku svinēšanas tradīciju iepazīšanai.

Ģimenēm bija iespēja klausīties interaktīvu lekciju par to, kā senlatvieši svinēja Ziemassvētkus, kā gatavojās svētkiem, kādas tradīcijas tika ievērotas, kādi ēdieni tika gatavoti. Pasākuma gaitā dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar senlatviešu tradicionālā ēdiena “kočas” pagatavošanu, kā arī varēja nodegustēt šo ēdienu.

Pasākuma dalībnieki piedalījās meistarklasē, kurā apguva viena no senlatviešu rotājuma – salmu puzura veidošanas pamatprincipiem. Dalībnieki ne tikai veidoja puzurus, bet savienoja pagatavotos puzurus dažādās konstrukcijās. ‘

Aktīvās ģimenes varēja pacīnīties savā starpā tautas spēlē “Pilsētas” un pierādīt, kurš ir  veiklākais, un kurš spēj labāk mērķēt. Tika piedāvāta iespēja piedalīties ģimeņu tautas spēlēs un sacensībās, sacensties gan savā starpā, gan ģimeņu starpā, tādā veida popularizējot gan tautas spēles, gan veselīgu sportisku dzīvesveidu.

Tā interesanti un atraktīvi ģimenes pavadīja savu kopīgo brīvdienu, jo tas ir viens no svarīgākajiem aspektiem, kas ļauj ģimenei būt vienotiem. Šajā pasākumā katrs no ģimenes locekļiem varēja atrast sev interesantāko nodarbi.

 

Pasākums tiek īstenots pateicoties Daugavpils pilsētas domes budžeta programmas “Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonds”sabiedrisko organizācijufinansiālajam atbalstam.