Event_original

Viens no svarīgākajiem aspektiem, kas ļauj ģimenei būt vienotiem ir tradīcijas un kopīgi pavadītais  brīvais laiks. Inovatīvās izglītības centra sadarbības laikā ar ģimenēm izkristalizējās - ģimenēm pastāv aktuālas problēmas:  kopīgo ģimenes tradīciju izveidei, jo nav pieredzes un zināšanu ģimenes tradīciju veidošanā, un ir problēmas atrast pasākumus, kuros katrs ģimenes loceklis varētu pilnvērtīgi iesaistīties kopīgā procesā.

Projekta “Blakus, kopā tu un es” ietvaros tiks novadīts neformālās izglītības četru nodarbību - pasākumu cikls, kurā tiks popularizēta senlatviešu kultūra, tradicionālie svētki un tradīcijas, kas tika ievērotas ģimenēs šo svētku laikā, kā arī tradicionālie ēdieni, kuri tika gatavoti katriem svētkiem savi un atšķirīgi un unikāli.

Tiks organizētas interaktīvas lekcijas, par senlatviešu tradicionālajiem svētkiem – saulstāvjiem un tradīcijām, kā arī aktivitāšu paraugdemonstrējumi, kādas tika rīkotas un ievērotas svinot šos svētkus un iespēja iesaistīties šajās aktivitātēs visai ģimenei kopā.

Noslēgumā ģimenēm tiks piedāvāta iespēja piedalīties ģimeņu tautas spēlēs un sacensībās, sacensties gan savā starpā, gan ģimeņu starpā, tādā veida popularizējot gan tautas spēles, gan veselīgu sportisku dzīvesveidu.

Pasākums tiek īstenots pateicoties Daugavpils pilsētas domes budžeta programmas “Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonds”sabiedrisko organizācijufinansiālajam atbalstam.

9.07.2016

Stropu estrādē

10:00 – 12:00

Programmā:

Senlatviešu tradīcijas Ziemas saulgriežu svinēšanas ietvaros.

Ģimenes iepazīs senlatviešu tradīcijas, veidos Ziemassvētku telpu rotājumus – kā to darīja senlatvieši, piedalīsies tradicionālā Ziemassvētku ēdiena “Kočas” pagatavošanas procesā un arī degustēs to, iepazīs aktivitātes ar kurām aizrāvās senie latvieši Ziemas saulgriežu svinēšanas laikā.

 

Tautas sporta aktivitāte “Pilsētas”