Erasmuspluso_original

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra aicina organizācijas un iestādes no visas Latvijas, kuras īsteno “Erasmus +” projektus jaunatnes jomā, kopā ar pašvaldību pārstāvjiem, kuri īsteno projektu “Proti un dari”, un ar programmas “Augšup!” dalībniekiem piedalīties tematiskajā tikšanās “Kā, izmantojot programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” piedāvātās iespējas, veicināt jauniešu nodarbinātību, iesaistot jauniešus darba tirgū un izglītībā”.

 

Tematiskā tikšanās notiks šī gada 09.decembrī viesnīcas Bellevue konferenču zālē „Events Plaza” (Slokas ielā 1, Rīgā). Pieteikšanās līdz šī gada 03.decembrim.

 

Tematiskās tikšanās mērķis ir veicināt jauniešu (īpaši NEET* jauniešu) nodarbinātību, iesaistot tos kvalitatīvos programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektos.

 

Ņemot vērā, ka 2016.gadā Eiropas Komisija kā vienu no prioritārajiem mērķiem izvirza sociāli atstumtu jauniešu iekļaušanu, veicinot dažādību, starpkultūru un starp reliģiju dialogu, vienotas neatkarības vērtību, iecietību un cieņu pret cilvēktiesībām atzīšanu, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra uzskata, ka programma “Erasmus+: Jaunatne darbībā”, īpaši 1.pamatdarbības projekti “Personu mobilitāte mācību nolūkos” ir labs rīks, kā veicināt šo jauniešu iekļaušanu darbā tirgū un izglītībā.

 

Tādēļ tā ir lieliskā iespēja Tev, tiekoties ar ekspertiem un dažādu organizāciju pārstāvjiem, kas tieši strādā ar šo mērķa grupu:

  • Veidot izpratni, kas ir NEET jaunietis;
  • Noskaidrot, cik NEET jauniešu un kādās pašvaldībās ir Latvijā;
  • Noskaidrot, kā kvalitatīvi iesaistīt NEET jauniešus programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektos, kāds ir pieejamais programmas atbalsts;
  • Uzlabot savu projektu kvalitāti, iekļaujot sociāli atstumtus jauniešus;
  • Noskaidrot, kā var veicināt nodarbinātību caur neformālo mācīšanos;
  • Izvērtēt savu darbu, izmantojot “Līdzdalības kāpnes”;
  • Noskaidrot, kā efektīvāk popularizēt projektus un to rezultātus, neaizskarot mērķa grupu;
  • Dalīties savā pieredzē darbā ar jauniešiem, t.sk. ar jauniešiem ar ierobežotām iespējām;
  • Uzklausīt citu organizāciju pieredzes stāstus darbā ar mērķa grupu un “Erasmus+: Jaunatne darbībā”;

· Iepazīt citu organizāciju pārstāvjus, gūt jaunu pieredzi, kontaktus un idejas;

· Apzināt pieejamos resursus un veidot savstarpēju sadarbību.

 

Dalībnieku profils: visu programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” pamatdarbību projektu iesniedzēji, programmas “Proti un dari” dalībnieki – pašvaldību pārstāvji, programmas “Augšup!” dalībnieki. Dalībnieku skaits pasākumā ierobežots.

 

Tikšanās izdevumi

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra sedz tikšanās un kafijas pauzes izdevumus, savukārt ceļa izdevumi uz pasākuma norises vietu un pusdienas jāsedz Tev pašam/-ai.

 

Piesakies, aizpildot anketu elektroniski līdz 2015. gada 03.decembra plkst. 14:00!

http://ejuz.lv/67c

 

Rezultāti tiks paziņoti 2015. gada 04.decembrī, nosūtot uz pieteikuma anketā uzrādīto e-pasta adresi. Ja rodas jautājumi vai nepieciešama papildus informācija, lūdzu, raksti vai zvani: Maija Kolberga maija.kolberga@jaunatne.gov.lv, 67356256