5_original

Jau 16. jūlijā viesnīcā “Bellevue Park Hotel Riga” Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra rīko praktisku semināru, kurā “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu īstenotājiem, tiem, kas vēl tikai vēlas īstenot projektus, kā arī visiem tiem, kas vēlas noskaidrot, kā savas organizācijas komunikāciju ar sabiedrību padarīt efektīvāku, stāstīs par dažādām komunikācijas metodēm.

 

Semināra mērķa grupa: nevalstiskās organizācijas, jauniešu centri, jaunatnes lietu speciālisti, “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu īstenotāji un tie, kas vēl tikai vēlas īstenot šos projektus.

Norises vieta: viesnīca “Bellevue Park Hotel Riga” (Slokas ielā 1, Rīgā, zāle “Berlin”).

Norises laiks: 16. jūlijs no plkst. 11:00 līdz plkst. 16:00 (reģistrēšanās no plkst. 10:30).

Seminārs notiek bez maksas.

 

Darba programma:

- No plkst. 11:00 līdz plkst. 11:40 – Kā izplatīt īstenoto projektu rezultātus saskaņā ar “Erasmus+” vadlīnijām. (Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra).

- No plkst. 11:40 līdz plkst. 12:00 – Latvijas Jaunatnes padome dalās īstenoto projektu pieredzē un metodēs, ar kādām vislabāk komunicēt ar sabiedrību, lai izplatītu projekta rezultātus. (Linda Kalniņa, Latvijas Jaunatnes padome).

- No plkst. 12:00 līdz plkst. 12:20 – Biedrības “Homo Ecos:” projektu īstenošanas pieredze un komunikācijas metodes. (Santa Krastiņa, Biedrība “Homo Ecos:”)

- No plkst. 12:20 līdz plkst. 12:40 – Bauskas jauniešu organizācijas “Apvienība JUMS” labās prakses pieredze. (Solvita Jirgensone, “Apvienība JUMS”).

- No plkst. 12:40 līdz plkst. 13:00 – Baltijas Reģionālā fonda pieredze “Erasmus+: Jaunatne darbībā projektos”, jauniešu apmaiņas projekts “Tell your story through the picture”. (Līga Siliņa, Ginta Salmiņa, Baltijas Reģionālais fonds).

- No plkst. 13:00 līdz plkst. 14:00 – pusdienas.

- No plkst. 14:00 līdz plkst. 15:30 – radošās diskusiju grupas (Video reklāmas rullīši; žurnāli un izdales materiāli; preses relīzes; aktivitāte “Stāstu stāstiem izstāstīju”).

- No plkst. 15:30 līdz plkst. 16:00 – jautājumi un atbildes.

 

Lai pieteiktos semināram, lūdzam aizpildīt tiešsaistes pieteikuma anketu http://bit.ly/1LxnVzh.

Pieteikšanās iespējama līdz 13. jūlija plkst. 15:00. Apstiprinājumu dalībai semināram nosūtīsim uz elektroniskā pasta adresi līdz 14. jūlija plkst. 17:00.

 

Programma „Erasmus+” sniedz iespēju darboties neformāli, veidot un īstenot projektus starptautiskā līmenī, sadarboties ar citu valstu jauniešiem, iegūt nozīmīgas prasmes un iemaņas, attīstot jaunatnes jomu Eiropā un Latvijā. Programmas mērķis ir veicināt Eiropas pilsonības apzināšanos un iesaistīt jauniešus Eiropas nākotnes veidošanā.

 

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par programmas “Erasmus+” īstenošanu Latvijā, savukārt Valsts izglītības attīstības aģentūra un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra  nodrošina  programmas ieviešanu. Par projektu konkursiem jaunatnes jomā vairāk var uzzināt www.jaunatne.gov.lv sadaļā „Erasmus+”. Savukārt par izglītības un mācību jomas projektiem - www.viaa.gov.lv sadaļā „Erasmus+”.

 

 

Papildus informācija:

Kintija Bulava

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras

Komunikācijas daļas vecākā referente

Tālr.nr. 67356247

e-pasts: kintija.bulava@jaunatne.gov.lv