Dsc_0021_original

 Trešdien, 25. martā, Daugavpils pilsētas izglītības iestāžu skolēni piedalījās Jaunatnes departamenta rīkotajā pasākumā „Profesiju virpulī atrast savējo: pēc 9. klases”, kuru atbalstīja Daugavpils profesionālās izglītības iestādes: Daugavpils Būvniecības tehnikums, Daugavpils  Tirdzniecības profesionālā vidusskola, Profesionālās izglītības kompetences centrs "Daugavpils tehnikums", Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola” un Daugavpils Medicīnas koledža.

 Pasākums notika sacensību veidā ar mērķi popularizēt Daugavpils pilsētas arodskolas skolēnu vidū, iepazīstinot tos ar mācību programmām, piedāvājumiem un iespējām. Pasākumā dalību ņēma 9 pilsētas skolas, kopumā 11 skolēnu komandas, kas apmeklēja piecas mācību iestādes. Bija izstrādāti 5 maršruti, pēc kura dalībnieki orientējās un virzījās uz mērķi. Skolēniem bija iespēja iepazīties ar profesionālo izglītības iestāžu piedāvātajām mācību programmām un tika noorganizēta ekskursija, lai iepazītos un apskatītu šo arodskolu ēkas un korpusus, kā arī iespēja tikt pie patīkamām dāvanām no pasākuma organizatora – Jaunatnes departamenta. Pateicības saņēma katra skola un katra komanda par piedalīšanos pasākumā „Profesiju virpulī atrast savējo: pēc 9. klases”. Balvas saņēma trīs komandas, kas savāca lielāko punktu skaitu konkursos,  ko pilsētas skolēniem sagatavoja arodskolas un biedrība "Inovatīvās izglītības centrs" – papildpunkts, kurā varēja nopelnīt papildus 5 punktus.

Diploms:

1. vietas ieguvēju komandai Festina Lente” (Daugavpils Krievu vidusskolas – licejs)

2. vietas ieguvēju komandai NASA” (Daugavpils Saskaņas pamatskola)

3. vietas ieguvēju komandai Ekskluzīvās” (Daugavpils 12. vidusskola)

 

Pateicība par piedalīšanos:

- komandai INTER” (Daugavpils logopēdiskā internātpamatskola- attīstības centrs)

- komandai Daugavpils 15. vidusskola” (Daugavpils 15. Vidusskola)

- komandaiViktorija (J.Raiņa Daugavpils 6. vidusskola)

- komandai2+2” (Daugavpils 17. vidusskola)

- komandai Impulss” (Daugavpils Krievu vidusskolas – licejs)

- komandai Daugavpils 9. vidusskola” (Daugavpils 9. vidusskola)

- komandai „Mūsu izvēle” (Daugavpils 11. vidusskola)

- komandai „ Žiperīgie” (Daugavpils 12. vidusskola)

 

Paldies par atbalstu: Daugavpils Medicīnas koledžai, Profesionālās izglītības kompetences centram "Daugavpils tehnikums", Daugavpils Būvniecības tehnikumam, Daugavpils  Tirdzniecības profesionālajai vidusskolai, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolai „Saules skola”, biedrībai "Inovatīvās izglītības centrs", Daugavpils 12. vidusskolai, Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas - attīstības centram, Daugavpils 15. vidusskolai, J.Raiņa Daugavpils 6. vidusskolai, Daugavpils 17. vidusskolai, Daugavpils Saskaņas pamatskolai, Daugavpils Krievu vidusskolas – licejam, Daugavpils 9. Vidusskolai un Daugavpils 11. vidusskolai.

 

Informāciju sagatavoja:

Gunita Vanaga

20231327