A0_izmers_converted_(1)_original


Nu jau piekto gadu Daugavpils Universitātes Studentu Padome organizē konkursu „Mis un Misters Daugavpils Universitāte”. Arī šogad DU studentiem bija iespēja prezentēt sevi kā visatraktīvāko, gudrāko, staltāko un arī skaistāko studentu.

Ceļš līdz uzvarai nav viegls, jāpaspēj iepatikties ne tikai skatītājiem, bet arī žūrijai. Kā parasti konkursu vērtē pieci žūrijas locekļi, kas pārstāv dažādas Daugavpils organizācijas. Konkursa orgainzatori saka paldies „Mis un Misters DU’15” žūrijai par lielisko darbu:

Rektoram, akadēmiķim Arvīdam Barševskim;

Daugavpils Universitātes Mūzikas un Mākslu fakultātes programmas Mākslas menedžments direktoram Edgaram Znutiņam;

Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes Departamenta Jaunatnes lietu speciālistam  Artjomam Pučinskim;

Konkursa „Mis un Misters Daugavpils Universitāte 2014” titulu Skatītāju simpātija un Mis Foto zvaigzne ieguvējai, Daugavpils Universitātes Studentu Padomes priekšsēdētājai Ilzei Desetniecei;

Daugavpils Kultūras pārvaldes Kultūras pasākumu organizatorei Vitai Viļevko.

Sagatavošanās process šim pasākumam notika mēnesi, dalībniekiem šis bija pārbaudījumu un pārsteigumu pilns mēnesis. Nācās mācīties dejot valsi, rokenrolu un pats svarīgākais pašiem jāizdomā sava 21.gs. pasakas interpretācija.

Arī šogad pasākumu atbalstīja gan Daugavpils uzņēmumi, gan arī Latvijā plaši atpazīstami zīmoli.

Jāsaka paldies: Kāzu salonam „Diadēma” (Daugavpils, Ģimnāzijas 2) par apburošajām kleitām ar kurām konkursa dalībnieces patiesi jutās kā princeses; RedBull kas uzturēja gan dalībniekus, gan organizatorus mundrus saspringtajā mēģinājumu grafikā; Artilērijas Pagrabi un Klondaika (Daugavpils, Alejas 77) kuri vienmēr ir priecīgi uzņemt studentus ar trakām idejām; Paldies arī Daugavpils Teātrim par atbalstu; MuzPro par spožajām gaismām un kvalitatīvu skaņu. Lielu paldies sakām „Aerodium” (Sigulda) kuri deva iespēju mūsu konkursa uzvarētājiem lidot tā pat kā to dara Pīters Pens.

Šogad „Mis un Misters DU” atbalstīja arī  Daugavpils Valsts Tehnikums. DVT audzēknes, topošās frizieres parūpējās par konkursantu izskatu. Paldies: Arina Janoviča, Nika Lobanova, Sabīne Sandore,  Evelīna Juhņeviča, Elmira Peterāne un Skolotaja Olga Gaujeniete (grupa fr-21).

 

Atgādināsim, ka konkursā šogad piedalijās 5 pāri:

Pāris nr.1 – Ingrīda Vanaga un Raimonds Frīdenbergs - „Nāriņa”

Pāris nr.2 – Gunta Nagle un Nauris Kupcovs - „Guļošā skaistule”

Pāris nr.3 – Ilze Apīne un Sandris Kantāns - „Skaistule un briesmonis”

Pāris nr.4 – Arnita Tāraude un Atis Stapkevičs - „Pelnrušķīte”

Pārsi nr.5 – Taīsija Novikova un Ritvars Svelpe - „Ansītis un Grietiņa”

 

Šie pāri cīnijās par četriem tituliem, to ieguvēji ir:

Mis un Misters Daugavpils Universitāte 2015 – Arnita Tāraude un Atis Stapkevičs

Vice Mis un Vice Misters Daugavpils Universitāte 2015 – Ingrīda Vanaga un Raimonds Frīdenbergs

Skatītāju Simpātija - Arnita Tāraude un Atis Stapkevičs

Mis un Misters FOTO - Ingrīda Vanaga un Raimonds Frīdenbergs

 

Par konkursa neatņemamu daļu ir kļuvuši arī tā vadītāji un atskaņotājmākslinieki, bez kuriem fināls jau būtu pavisam savādāks. Paldies grupas „Stage On” solistiem: Lidijai, Tatjanai un Oskaram un konkursa vadītājiem Gintam Ratniekam (MMF) un Jānim Livdānam (MMF).