Rotasim_a2-02_original

Latvijas Kultūras akadēmija sadarbībā ar Kultūras ministriju iecerējusi izveidot Latvijas Republikas simtgades jauniešu rīcības komiteju, kas veicinātu jauniešu aktīvu iesaisti, plānojot un īstenojot Latvijas simtgades svētku programmu, kā arī veicinātu jauniešu iniciatīvas, līdzdalību lēmumu pieņemšanā un svētku organizēšanā.

 

Konkursam līdz 26. janvāra plkst. 12.00 aicināti pieteikties jaunieši un speciālisti, kam ikdienas darbs ir saistīts ar bērnu un jauniešu auditoriju un ko raksturo tādas īpašības kā pašiniciatīva, piederības sajūta Latvijas valstij, spēja strādāt patstāvīgi un rezultatīvi. Konkursa pretendentam jāpiemīt īpašībām, kas nepieciešamas viedokļa līderim, kā arī jābūt sabiedriski aktīvam vietējā, nacionālā vai starptautiskā mērogā. Konkurss norisināsies divās kārtās: pirmajā kārtā pretendentam ir jāiesūta pieteikuma anketa un CV, otrajā kārtā pretendenti tiks aicināti uz pārrunām, kas notiks 29. un 30. janvārī.

 

Konkursa organizatori uzsver, ka būtisks priekšnosacījums komitejas darbības mērķu sasniegšanai un uzdevumu izpildei ir iespējami daudzveidīgāks komitejas sastāvs. Svarīgi, lai komitejā darbotos jaunieši un speciālisti no dažādiem reģioniem, darbības jomām, kā arī dažādu nacionalitāšu pārstāvji un ārvalstīs dzīvojošie latvieši.

 

Jauniešu rīcības komitejas uzdevumos ietilps apzināt, apkopot un izvērtēt bērnu un jauniešu idejas, intereses un vēlmes simtgades svētku gaidīšanas kontekstā. Tāpat komiteja iniciēs, plānos un koordinēs pasākumus, kas veicinātu līdzdalību simtgades svētku plānošanā un organizēšanā.

 

Kopā ar konkursa kārtībā izvēlētiem pretendentiem komitejā darbosies arī pārstāvji no Kultūras ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Valsts izglītības un satura centra, Simtgades svētku radošās padomes un Latvijas Kultūras akadēmijas.

 

Konkursa nolikums, pieteikuma anketa un Jauniešu rīcības komitejas darbības pamatprincipi pieejami: www.lka.edu.lv

 

Sekojiet informācijai par konkursu sociālajos tīklos:

https://www.facebook.com/JauniesuRota un twitter.com meklējiet mirkļbirku #Rotāsim!

 

Papildu informācija:

Aija Lūse,

Latvijas Kultūras akadēmija

29107218

aija.luse@lka.edu.lv

Piesaistītie faili: