1506521_751234434970697_7710059361929302331_n_original

Sestdien, 17. janvārī Nacionālās Aizsardzības akadēmijā notika Latvijas Studentu Apvienības* (LSA) Gada balva, kurā ikvienai augstskolai ir iespēja pierādīt citiem, ka tieši viņu studējošo pašpārvalde ir labākā, aktīvākā un zinošākā. Ikviens balvas saņēmējs ir sniedzis ieguldījumu studentu interešu aizstāvībā ne tikai LSA, bet arī savā augstskolā un augstākās izglītības institūcijās, piemēram, Izglītības un zinātnes ministrijā.

LSA Gada balvu tradicionāli pasniedz nominācijās:

1. Gada Studējošo pašpārvalde;

2. Gada ķeza;

3. Gada Domnieks;

4. Gada LSA aktīvists;

5. Gada projekts;

6. Gada debija;

7. Gada studentu atbalstītājs;

8. Gada students;

9. “Studentu lieta – taisna un cieta”;

10. Gada vecbiedrs.

Šogad par titulu Gada Studējošo Pašpārvalde cīnijās sešas Latvijas augstskolu pašpārvaldes: Daugavpils Universitātes Studentu padome, Vidzemes Augstskolas Studentu apvienība, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Krīvu padome, Ekonomikas un kultūras augstskolas Studentu pašpārvalde, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas Studējošo pašpārvalde, Rēzeknes Augstskolas Studējošo padome.

Liels prieks un gandarījums ir paziņot, ka titula Gada Studējošo Pašpārvalde 2014 ieguvējs ir Daugavpils Universitātes Studentu padome.

Paldies sakām DU Studentiem un Daugavpils Pilsētas domes Jaunatnes departamentam, kuri nominēja DU SP šai balvai.

Neliels izraksts no izvirzītāju pamatojuma: “2014. gads DU SP ir bijis ļoti aktīvs un pasākumu piepildīts gads. Viens no svarīgākajiem 2014. gada panākumiem ir SP nolikuma atjaunošana un apstiprināšana DU Senātā, (...) Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments lielu pateicību izsaka DU SP par ciešo sadarbību. DU SP Jaunatnes departamentam palīdzēja rīkot otro lielāko Ziemassvētku pasākumu Daugavpils pilsētā "Ziemassvētku laboratorija un Ziemassvētku vakara koncerts", kas prasīja daudz spēka, darba un pašatdeves, lai šis pasākums noritētu raiti un skaisti.”

*Latvijas Studentu apvienība (LSA) pārstāv visu Latvijā studējošo intereses nacionālā un starptautiskā mērogā. Organizācija ir nozīmīgs augstākās izglītības politikas veidotāju partneris jautājumos, kas skar studējošos. LSA loma ir atrunāta Augstskolu likumā. Organizācija ir Eiropas Studentu apvienības (ESU) biedrs.

Pie sasniegtā noteikti neapstāsimies un turpināsim pārstāvēt un aizstāvēt studentus un studentu lietu, apliecina Daugavpils Universitātes Studentu padome.





Papildu informācija:

Inese Kaļiņina
DU SP priekšsēdētāja
inese.kalinina@gmail.com