Publicitates_foto_original

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiālēs ir noslēdzies mākslas grāmatu kolekcijas ceļojums. Tā ietvaros Daugavpils publisko bibliotēku lietotāji iepazinās ar jaunām mākslas grāmatām no kolekcijas, kas tika iegādāta ar projekta “Lasīšana – IT – Radīšana” atbalstu.

 

Lai iepazīstinātu plašāku lasītāju loku ar projekta ietvaros iegādātajiem jaunieguvumiem un palīdzētu Daugavpils publisko bibliotēku lietotājiem orientēties piedāvāto grāmatu klāstā, jaunā grāmatu kolekcija tika sadalīta tematiskās grāmatu kopās: Brīnumainā pasaule (bērniem), Zīmēšanas māksla, Modes metamorfozes, Interjers, Viss par modi, Fotomāksla.

 

Katra grāmatu kopa bija skatāma katrā LCB filiālē vienu mēnesi. Tika izveidota savdabīga “grāmatu draugu ķēde” – grāmatu kopas ceļoja no filiāles uz filiāli sešu mēnešu garumā, ļaujot visu LCB filiāļu apmeklētājiem iepazīties ar piedāvāto grāmatu kolekciju un papildināt savas zināšanas dažādās mākslas jomās.

 

Grāmatu kopas tika ne vien apskatītas, bet arī novērtētas. Apkopojot atsauksmes, var secināt, ka bērnu auditorijai paredzētā kopa “Brīnumainā pasaule” izpelnījās vislielāko lasītāju interesi. Ir jauki apzināties, ka pilsētā aug jauna grāmatu lasītāju paaudze. Otro vietu popularitātes reitingā ieguva grāmatu kopa “Viss par modi”, godpilno trešo vietu – “Fotomāksla”, ceturto – “Zīmēšanas māksla”. Arī pārējās grāmatu kopas bija lasītāju pieprasītas.

 

Atskatoties uz grāmatu ceļojumu pa LCB filiālēm, var secināt, ka īpašu lasītāju interesi izpelnījās arī daži konkrēti izdevumi. Par populārāko tika atzīta populārzinātniskā grāmata «Семь чудес света» no sērijas «Мир энциклопедий Аванта+». Grāmatas neparastā trīsstūrveida piramīdas forma, lieliskās ilustrācijas un saistošais saturs uzrunāja dažāda vecuma lasītājus. Modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva grāmatas par krievu modi un Žanī Samē grāmata «Высокая мода» sniedza ieskatu noslēpumainajā modes pasaulē. Šie izdevumi bija pieprasīti gan sieviešu, gan vīriešu vidū. Fotomākslas cienītāji atzinīgi novērtēja А. Jefremova grāmatu «Фотография в экстренных условиях». Autora sniegtie praktiskie padomi fotogrāfiem, kas strādā neparastos apstākļos, tika atzīmēti kā šī izdevuma īpašā vērtība. Pieprasītas bija arī grāmatas par pasteļglezniecības un zīmēšanas noslēpumiem: «Пастель. Шаг за шагом» un «Энциклопедия рисования Виктора Запаренко».

 

Novembrī grāmatu kopas bija skatāmas Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā “Saules skola” un Daugavpils Mūzikas vidusskolā. Grāmatu ceļš noslēgsies Baltkrievu kultūras centrā, kur tās būs skatāmas no 1. decembra. Pēc tam šīs grāmatas būs pieejamas lasītājiem LCB Lasītavā.

 

LCB pateicas Daugavpils publisko bibliotēku darbiniekiem par sadarbību projekta “Lasīšana – IT – Radīšana” ietvaros iegādāto grāmatu kopu popularizēšanā.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Latgales Centrālās bibliotēkas bibliotekāre

Inese Grozova

tālr.: 65426422

e-pasts: inese.grozova@lcb.lv