Brivpratiegie_kgarda_riga2014_original
Lai veicinātu Latvijas iedzīvotāju interesi par brīvprātīgo kustību un sekmētu dažāda vecuma cilvēku un organizāciju iesaistīšanos brīvprātīgā darba veikšanā, pirmo reizi tiek izsludināta pieteikšanās balvai „GADA BRĪVPRĀTĪGAIS 2014”. Šī gada 5.decembrī, starptautiskajā Brīvprātīgo dienā, Rīgā tiks organizētas lielas un skanīgas brīvprātīgo svinības – kopīga Zemes mākslas instalācijas izveide, reģionālā brīvprātīgo sumināšana, labāko brīvprātīgo godināšana „GADA BRĪVPRĀTĪGAIS 2014”, kurā piedalīsies arī  populāri mūziķi, sabiedrībā zināmi cilvēki, kuri šajā dienā paši kļūs par brīvprātīgajiem. Plānots, ka Rīgā vienuviet pulcēsies ap 3000 brīvprātīgo no visas Latvijas.
Brīvprātīgo godināšanu pirmo reizi organizē Nodibinājums Rīga 2014, Valmieras novada fonds, Talsu novada fonds, Jelgavas pilsētas domes Sabiedrības integrācijas pārvalde, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RDIKSD), biedrība „Sadarbības platforma”, biedrība „brīvprātīgais.lv” un Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA).
Lai plašāka sabiedrības daļa uzzinātu par brīvprātīgo godināšanas norisi šī gada 30.oktobrī, plkst.14:00, Rīgas Kongresu nama 2014.telpā (Kr.Valdemāra ielā 5, 2.stāvā), notiks Preses konference, uz kuru aicināti plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.
Preses konferencē piedalīsies Nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle, RDIKSD Sabiedrības integrācijas projektu vadītāja Ilze Grīntāle, Nodarbinātības valsts aģentūras Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Iveta Kancēna, biedrības „Sadarbības platforma” valdes priekšsēdētāja Lauma Celma, nodibinājuma „Valmieras novada fonds” valdes priekšsēdētājs Ansis Bērziņš, māksliniece Iveta Heinacka. Moderators būs Nodibinājuma Rīga 2014 brīvprātīgo programmas vadītājs Ints Teterovskis.
Būs iespēja vairāk uzzināt par brīvprātīgo darbību Latvijā, saņemt detalizētāku informāciju par 5. decembra godināšanas norisēm, iepazīties ar Zemes mākslas instalāciju „Cinīši”, notiks „GADA BRĪVPRĀTĪGAIS 2014” Goda zīmes dizaina prezentācija.
Pašreiz ikviens Latvijas iedzīvotājs, nevalstiskā organizācija, valsts vai pašvaldību iestāžu pārstāvji ir aicināti izvirzīt kandidātus Brīvprātīgo godināšanai „GADA BRĪVPRĀTĪGAIS 2014”.
Brīvprātīgo godināšanai var izvirzīt ikvienu personu neatkarīgi no vecuma, dzimuma un citiem sociāliem, fiziskiem un ģeogrāfiskiem nosacījumiem.
Brīvprātīgo godināšanas mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju interesi par brīvprātīgo darbu un sekmēt dažāda vecuma cilvēku un organizāciju iesaistīšanos brīvprātīgā darba veikšanā un organizēšanā.
Brīvprātīgajam darbam jābūt veiktam 2014.gada laikā. Pieteikumi jāiesniedz līdz 2014.gada 10.novembrim (ieskaitot).
Lai pieteiktu brīvprātīgo, jāaizpilda tiešsaistes anketa www.deedin.com/Brivpratigais2014, vai arī WORD formāta ANKETA piedalies.riga2014.org, nosūtot uz e-pastu brivpratigais@riga2014.org. Maksimālais pieteikuma apjoms – 2 A4 formāta lapas. Anketai pievienojiet fotogrāfijas, kas atspoguļo kandidāta brīvprātīgā darba aktivitātes. Katram iesniedzējam tiks nosūtīts apstiprinājums par pieteikumu saņemšanu.
Brīvprātīgo godināšanas organizatori aicina Latvijas pašvaldības iesaistīties Starptautiskās brīvprātīgo dienas atzīmēšanā un piedāvā 5.decembra pasākumā Rīgā sveikt savus labākos brīvprātīgā darba veicējus. Tā ir iespēja ne tikai šaurā lokā, bet reģiona mērogā publiski pateikt paldies labiem cilvēkiem, kuri veikuši un veicinājuši brīvprātīgo darbu.
Par nominantiem tiks veidoti videostāsti, kas tiks demonstrēti Godināšanas laikā un īpaši veidotā televīzijas raidījumā.
Papildu informācija:
Mārtiņš Drēģeris
Nodibinājuma Rīga 2014
Sabiedrisko attiecību programmas vadītājs
Mob. t. 29248776
martins.dregeris@riga2014.org
www.riga2014.org

Piesaistītie faili: