Logo_usa_original

2014. gada 14. oktobrī aizritēja ASV Informācijas centra, Daugavpils Centra vidusskolas un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes rīkotais ikgadējais angļu valodas konkurss vidusskolēniem “American Day”.

 

Konkurss tradicionāli notika viesmīlīgās Daugavpils Centra vidusskolas sienās. Vidusskolēnu komandas no deviņām Daugavpils skolām rādīja savas zināšanas par amerikāņu kultūru, vēsturi un ģeogrāfiju un cīnījās par konkursa galveno balvu – braucienu uz ASV vēstniecību Rīgā. Pasākuma goda viešņa, pasniedzēja no ASV Keita Makklelana, vadīja konkursa radošo daļu par amerikāņu izgudrojumiem.

 

Visu komandu spējas un talanti tika atzinīgi novērtēti. Pēc izšķirošā vārdu pareizrakstības konkursa “Spelling Bee” par uzvarētājiem kļuva Daugavpils 15. vidusskolas komanda. Otro vietu izcīnīja Daugavpils 13. vidusskola. Daugavpils Krievu vidusskola-licejs ierindojās trešajā vietā. Konkursa dalībnieki saņēma vērtīgas balvas no ASV Informācijas centra un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes, kā arī pozitīvas emocijas un jaunas zināšanas.

 

 

Informāciju sagatavoja:

ASV Informācijas centra vadītāja

Natālija Oševerova

tālr.: 65422483

e-pasts: natalija.oseverova@lcb.lv