Ielugums_original

23.oktobrī plkst.15.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks tikšanās ar mākslinieci Ģertrūdi Zeili. Piedalīties pasākumā aicināti visi interesenti un mākslas cienītāji.

Mākslinieces Ģertrūdes Zeiles  gleznu personālizstādes „Gleznas. Mans laiks.”  atklāšana Daugavpils muzejā notika 2014.gada 18.septembrī. 

G.Zeile pieder pie latviešu mūsdienu glezniecības mākslinieku vidējās paaudzes. Tomēr viņa ir savrupa ceļa gājēja. Ar savu mākslinieciskās domas pārsteidzošo vienkāršību, smagnējību un sākumā uzreiz nepamanāmu un tālab mulsinošu satura dziļumu, kas atsedzas pakāpeniski, noslēpies kompozīcijas, lakoniska zīmējuma un krāsas valodā. Izstādē ir aplūkojamas skaistas un bagātīgas gleznas, kurās jūtama garīga saite ar Latgali.

Pasākuma dalībniekiem būs unikāla iespēja iepazīties ar slaveno novadnieci un no pirmavota uzzināt par viņas dzīves un mākslas ceļa gaitām, uzdodot jautājumus un klausoties talantīgās gleznotājas  aizraujošā stāstījumā.

Visi laipni aicināti uz tikšanos ar G.Zeili  ceturtdien, 23.oktobrī plkst.15.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālē, Rīgas ielā 8.

G.Zeiles Izstāde „Gleznas. Mans laiks.”  būs skatāma līdz 27. novembrim.