Heart_volunteer_hands_ashx_original

Tuvojoties Starptautiskajai brīvprātīgo dienai 5. decembrī, aicinām iedzīvotājus, nevalstisko organizāciju, valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvjus izvirzīt kandidātus Brīvprātīgo godināšanai „Gada brīvprātīgais 2014”.

Brīvprātīgo godināšanas mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju interesi par brīvprātīgo darbu un sekmēt dažāda vecuma cilvēku un organizāciju iesaistīšanos brīvprātīgā darba veikšanā un organizēšanā.

Brīvprātīgo godināšanai var izvirzīt ikvienu personu neatkarīgi no vecuma, dzimuma un citiem sociāliem, fiziskiem un ģeogrāfiskiem nosacījumiem, kura veicot brīvprātīgo darbu, ziedojusi savu laiku un prasmes sabiedriski lietderīgiem mērķiem.

Brīvprātīgajam darbam jābūt veiktam 2014. gada laikā. Pieteikumi jāiesniedz līdz 2014. gada 10. novembrim (ieskaitot).

Lai pieteiktu kandidātu jāaizpilda ANKETA  un jānosūta uz e-pastu brivpratigais@riga2014.org Maksimālais anketas apjoms – 2 A4 formāta lapas. Anketai pievienojiet fotogrāfijas, kas atspoguļo kandidāta brīvprātīgā darba aktivitātes. Katram iesniedzējam tiks nosūtīts apstiprinājums par pieteikumu saņemšanu.

Kandidātu var pieteikt arī aizpildot tiešsaistes anketu http://ej.uz/2d9a

  • Brīvprātīgo godināšana notiks 2014. gada 5. decembrī visas dienas garumā!

Brīvprātīgā darba veicēji tiks godināti vairākās nominācijās. Pieteikumus vērtēs organizatoru izveidota komisija, pēc vairākiem kritērijiem:

1. Veiktā brīvprātīgā darba nozīme sabiedrības vai kāda cilvēka dzīvē;

2. Brīvprātīgā darba veicēja esošo un iegūto prasmju izmantojums;

3. Veiktā brīvprātīgā darba apjoms (regularitāte, stundu skaits u. c.);

4. Veiktā brīvprātīgā darba ietekme uz brīvprātīgo darba prestižu (citu motivēšana, aktīva brīvprātīgo darba popularizēšana, veiktā darba atpazīstamība sabiedrībā, publicitāte – raksti, ziņas, plakāti, raidījumi, sociālie mediji);

5. Īpaši nopelni brīvprātīgā darba veicināšanā un atbalstīšanā.

 Nolikums (946.50 KB)

 Anketa (933.00 KB)

Brīvprātīgo godināšanu rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, nodibinājums „Rīga 2014”, Valmieras novada fonds, Talsu novada fonds, Jelgavas pilsētas domes Sabiedrības integrācijas pārvalde, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments, , biedrība „Sadarbības platforma”, Nodarbinātības valsts aģentūra, biedrība „brīvprātīgais.lv”.