Jrs_2014_a2_plakats__original


Aicinām jauniešus pieteikties piedzīvojumu un izaicinājumu spēlei „Jaunie Rīgas sargi: Atceries Lāčplēšus!”.

 

Jau kopš 2008.gada par tradīciju rudenī kļuvis mobilizēt Latvijas jauniešus, kuriem svarīga Latvijas vēsture un kuri ir gatavi piedzīvojumiem un spraigām sacensībām brīvā dabā uz patriotisku spēli „Jaunie Rīgas Sargi: Atceries Lāčplēšus!”.  No 22.septembra jaunieši tiek aicināti veidot komandas un pieteikties spēlei! 

AS Tallink Latvija, arī šogad katrā spēles vietā uzvarētāju komandai dāvinās ceļojumu uz Stokholmu. Ceļojumā varēs doties visi komandas biedri (6 gab.), gan vēl 2 pavadošās personas!

 

Lai piedalītos spēlē, ir jāizveido sešu jauniešu komanda (3 zēni un 3 meitenes) vecumā no 14 līdz 19 gadiem (ieskaitot) un jāatsūta pieteikuma anketa, ko var atrast mājas lapā www.jaunierigassargi.lv, atbildot uz jautājumiem par Latvijas Brīvības cīņām, kā arī aprakstot savu motivāciju piedalīties spēlē. Pasākuma organizatori izvērtēs visas pieteikuma anketas un otro kārtu izvirzīs 20 zinošākās un motivētākās komandas, kas klātienē varēs piedalīties spēlē un misijas skrējienā „Atceries Lāčplēšus!”.

Pieteikuma anketa jāatsūta līdz 6.oktobrim! (Lūgums to izdarīt laicīgi un neatlikt uz pēdējo brīdi!)

 

Spēle simulēs 1919.gada Brīvības cīņas, apgūstot vēstures notikumus, kas bija par pamatu Latvijas valsts izveidei. Spēle sastāvēs no diviem būtiskiem posmiem: apmācības sešās darbnīcās (Pārvietošanās pēc kartes un kompasa; komandu došana un izpilde; Latvijas Brīvības cīņu vēsture; slēpta pārvietošanās; pirmās palīdzības sniegšana.) un misijas skrējiena „Atceries Lāčplēšus!”, kurā jaunieši varēs pielietot apmācību procesā iegūtās zināšanas un prasmes. Komandām līdzi dzīvos un pasākumu vadīs grupas „Gainfast” solists, TV raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis.


„Jaunie Rīgas sargi: Latvijas hronikas” mērķis ir atraktīvā un iesaistošā veidā izglītot  jauniešus no dažādām sociālām un etniskām grupām par Latvijas vēsturi, simboliem un politiku, kā arī iepazīstināt ar dažādiem lietderīgiem brīvā laika pavadīšanas veidiem. Ar spēles palīdzību tiek veicināta dažāda veida sociālo grupu jauniešu savstarpējā sadarbība,  izpratne par demokrātisku sabiedrību, kā arī tiek veidota un stiprināta pilsoniskā apziņa un identitāte uz kopīgu vērtību pamata.

 

 

Spēle jauniešiem ir bez maksas! Spēli organizē LR Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un jaunsardzes centrs sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem,  biedrību ”MediaGids.

 

Projekts tiek īstenots ar Valmieras, Grobiņas, Lielvārdes, Daugavpils, Gulbenes, Tukuma, Jelgavas, Siguldas pašvaldību, kā arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu.

Spēli atbalsta: Latvijas Dzelzceļa ritošā sastāva serviss, Tallink, Eco Baltia Vide, NRJ reklāmai, Flora Maiznīca, Kronis, Latvijas Kara muzejs, Rīgas skolēnu dome, Grobiņas KB, Ducis 7.

Informatīvo atbalstu nodrošina: inbox.lv, Televīzijas kanāls „Kanāls 2”.

 

Plašāka informācija: www.jaunierigassargi.lv

 

Ja radušies kādi jautājumi, labprāt atbildēšu!

Esiet aktīvi un piesakieties uz neaizmirstamu piedzīvojumu spēli brīvā dabā, kopā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīriem!

 

 

Papildus informācija:

Sandra Galgāne

biedrības „Media gids” projektu vadītāja

+371 26477549;sandra@mediagids.lv