Youth1_1_original

Sākoties jaunajam mācību gadam, tehniski radošo darbnīcu organizators SIA „Aspired” un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas zinātnes centriem Latvijas skolēniem sarūpējuši konkursu „Izzini zinātni”. Dalība konkursā pamata un vispārējo izglītības iestāžu 8.-12.klašu skolēniem un viņu klasēm, kā arī profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem dos iespēju iegūt balvā kāda Latvijas zinātnes centra bezmaksas apmeklējumu.

Dalības nosacījumi ir vienkārši un aizraujoši. Klasesbiedriem kopīgi jārada biznesa ideja vai inovatīvs risinājums kādai problēmai, ar kuru jaunieši ikdienā saskaras. Par šo ideju vai risinājumu, kā arī par motivāciju piedalīties konkursā klasei jāpastāsta 3-5 minūšu atraktīvā video, kas līdz šī gada 21.septembrim jāiesūta konkursa „Izzini zinātni” organizētājiem. Konkursā var piedalīties arī klašu apvienība.

Konkursa uzvarētāji, kurus noteiks zinātnes centru pārstāvju žūrija, tiks paziņoti jau 24.septembrī. No katra Latvijas reģiona – Vidzemes, Latgales, Zemgales, Kurzemes un Rīgas reģiona - uz zinātnes centriem dosies vismaz viena pamatskolas klase, viena vidusskolas klase un viena klase no kādas profesionālās izglītības iestādes. Zinātnes centra apmeklējums klasei ilgs vairākas stundas, un tā laikā bērni un jaunieši varēs izmēģināt visus zinātnes centru eksponātus, piedalīties un paši praktiski darboties patiešām aizraujošos eksperimentos un tehniski radošajās darbnīcās, kā arī iepazīties ar interesantiem inovāciju un tehnoloģiju ekspertiem vai Latvijas uzņēmējiem.

Zinātnes centri, kas piedalās konkursā „Izzini zinātni” ir Zili brīnumi Rīgā, bērnu zinātnes centrs „Z(in)oo” Cēsīs, izziņas un eksperimentu centrs „Lielvārdi” Lielvārdē un interaktīvais zinātnes centrs „Kurzemes Democentrs” Ventspilī.

Lai uzzinātu vairāk par konkursa nosacījumiem, aicinām lejuplādēt konkursa bukletu un nolikumu.

 Konkursa buklets

Uz tikšanos šoruden Latvijas zinātnes centros!

Vairāk informācijas: Ginta Galiņa SIA Aspired projektu vadītāja E-pasts: ginta.galina@aspired.lv

Zinātnisko ekspozīciju apmeklējumi tiek īstenoti Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) realizētās „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas” ietvaros sadarbībā ar SIA Aspired, un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.